Get the best Mini Cruiser at Sickboards

Mini Cruiser Completes Longboard, Skateboard, Kinderen

Mini Cruisers

Mini cruiser longboards zijn lichtgewicht, wendbaar en gemakkelijk op te bergen. Dat maakt ze ideaal als vervoersmiddel op de stoep, de boulevard of door een drukke winkelstraat. De zachte wieltjes zorgen ervoor dat je comfortabel rijdt en met een kicktail maak je scherpe bochten en spring je zo de stoep op. Mini cruisers zijn leuk en enorm veelzijdig, dus waarom niet een mini cruiser kopen?   

 

Lengte

De lengte van een mini cruiser varieert tussen de 22 tot 32” (56 tot 82 cm) in lengte. Voor het beeld, komen cruiser boards van 32” overeen met de lengte van een regulier skateboard. Kortere mini cruisers zijn geschikt voor kinderen om mee te beginnen, maar zijn ze ook uitermate geschikt om mee te dragen, bijvoorbeeld achter op je rugtas.

Wielbasis

Al zijn deze longboards ontzettend wendbaar, toch kunnen ze onderling verschillen in de wendbaarheid. Een korte wielbasis maakt de cruiser namelijk nog wendbaarder. De wielbasis kan per mini cruiser longboard verschillen en heeft vaak te maken of het board over één of meerder kicks beschikt. Een kortere wielbasis maakt het board wel minder stabiel, dat maakt dat mini cruisers niet voor elke beginner geschikt zijn. 

 

Kicks

Een feature die doorgaans op de meeste mini cruisers zit is de kicktail. Deze kicktail maakt het mogelijk om sprongen, ‘ollies', en nog scherpere bochten te maken door ‘kickturns' te doen. Het deck wil soms ook een kick aan de voorzijde hebben, dit noemen we een Nose kick, en wanneer symmetrisch; Double kick. Het uitrusten van de boards met tails heeft invloed op de wielbasis, dit maakt deze aanzienlijk korter.  

 

Trucks

Verreweg de meeste mini-cruisers maken gebruik van skateboard of ‘tkp' trucks. Deze hebben weliswaar minder stuurvermogen dan de longboard (rkp) truck, maar dit wordt goed gemaakt door de korte wielbasis.   

 

Wielen

De wielen op mini cruiser completes zijn zacht en comfortabel. Deze zijn vaak tussen de 60 en 65mm groot en hebben een hardheid van 78 tot 82a.

Lees meer
Mini Cruiser Completes kopen bij Sickboards de Longboardwinkel

Filteren op

Merk

more... less

Board

Gebruik

Decklengte (cm)

Decklengte (inch)

Kicks

Montage Trucks

Drop in Deck

Bouw

Prijs

Kleur

Filter

Er zijn 179 producten.

Item 1-32 van 179 in totaal item(s)