Skate Bescherming Helm, Kniebeschermers, Elleboogbeschermers

Bescherming voor het skaten, skateboarden en longboarden

Als je skateboard of longboard bescherming wilt kopen, ben je bij Sickboards aan het juiste adres. Wij hebben grote merken zoals Triple Eight187 Killer PadsS-One Helmets, G-Form en nog veel meer. Al deze merken leveren topkwaliteit skateboard bescherming als Half-Shell Helmen (pothelm), Full-Face HelmenPadding and Handschoenen. Hulp nodig met kiezen, e-mail of bel ons. We helpen je graag met het vinden van de perfect passende skate bescherming.  

Helmen

Half Shell helmen, ook wel pothelmen genoemd, zijn de meest gebruikte helmen binnen het skaten. Wij bij Sickboards hebben er voor gekozen gecertificeerde helmen te verkopen die zowel voor het skaten als het fietsen veilig gekeurd zijn. Fullface helmen bedekken ook de onderste helft van je gezicht. Deze helmen worden hoofdzakelijk ingezet bij het downhill skateboarden.  

Pads

Naast helmen bieden we ook pads aan, dit is bescherming waarbij vaak een harde plaat kunststof ervoor zorgt dat je glijdt over het wegdek en daarbij schaafwonden voorkomt. Ook zijn deze vaak voorzien van een zachte vulling zodat de klap verzacht wordt. De meest bekende voorbeelden zijn Kniebeschermers en elleboogbeschermers. Sommige bescherming wordt als groot, ook wel ‘bulky', ervaren. Bij deze bescherming is er vaak een flinke hoeveelheid vulling gebruikt en kan de bewegingsvrijheid beperken. Ondanks dat deze beschermers vaak meer bescherming bieden kan je ook kiezen voor een ‘low profile' bescherming.   

Low profile betekent dat de bescherming gering is in formaat en vaak ook onder de kleding gedragen kan worden, denk hierbij aan G-form pads die hard worden bij het vallen en zo blessures en blauwe plekken tegen gaan. Let er hier wel op dat de bescherming soms niet gemaakt is om over het wegdek te glijden en hierbij sneller slijt. 

Polsbeschermers

De meest voorkomende blessures bij alle soorten skaten zijn blessures aan de polsen. Dit komt doordat je je probeert op te vangen bij het vallen. Daarom is het dragen van polsbeschermers belangrijk want deze beschermers zorgen ervoor dat je je polsen niet te ver kan draaien of buigen. Deze worden veel gebruikt door Skeelers. Andere beschermers zijn scheenbeschermers die klappen opvangen wanneer je board tegen je schenen komt of enkel beschermers die naast klappen opvangen, ook ondersteuning bieden. 

Slide handschoenen

Wanneer je bij het longboarden een ‘hands down' slide gaat doen zet je zogeheten ‘slide gloves' aan de grond. Je kan met zo'n handschoen je lichaamsgewicht gedeeltelijk van je board af halen zodat je de wielen gemakkelijker aan het glijden krijgt. Een handschoen beschikt over één of meerdere harde van kunststof gemaakte ‘pucks' die gemakkelijk over het asfalt glijdt. De meeste pucks bevinden zich ter hoogte van de handpalm maar voor beginners zijn er slide gloves met pucks voor op de vingers. 

Pasvorm

Het is van belang dat de bescherming past, wanneer de bescherming niet op hun plek blijft zitten kan de bescherming niet of amper werken. De maatvoering van een product staat in de beschrijving of u vindt een link naar de maattabel. 

Naast gebruik tijdens het skateboarden, biedt het ook bij roller derby, inline skaten en skeeler bescherming. Met betrekking op de roller derby bieden we helmen met vizier en specifieke polsbescherming specifiek voor deze vorm van skaten. Ook hebben we speciale pads die gemaakt zijn voor gebruik tijdens de wintersport.  

Lees meer

Filteren op

Merk

more... less

Categorieën

Type Bescherming

Type pads

Pads per body part

Helmvorm

Handschoenen

Maat

more... less

Prijs

Kleur

more... less
Filter

Er zijn 483 producten.

Item 1-16 van 483 in totaal item(s)