Get the best skateboard trucks at Sickboards!

Skateboard Trucks Skate , Truck, Shop

Skateboard Trucks - Traditional Kingpin Trucks

Op zoek naar een nieuwe, of je eerste set skateboard trucks? Bij ons ben je aan het juiste adres! We hebben veel verschillende soorten en merken waardoor het erg ingewikkeld lijkt om te kiezen, maar met het volgen van een paar simpele starten kan je de juiste skateboard trucks kopen.     

 

Breedte van de trucks

Welke maat trucks zijn geschikt voor jouw skateboard? Dit is afhankelijk van de breedte van je skateboard deck. Je wil de breedte van de as van de truck gelijk hebben aan de breedte van je deck. Zo is voor een 8” breed deck, de Independent 139 Standard Truck voorbeeld van een geschikte truck, omdat de as van deze truck ook 8” breed is.   

 

De naamgeving van de truck kan bij verschillende merken anders zijn. Merken hanteren verschillende naamgeving waardoor het soms onduidelijk kan zijn hoe breed de as is. We hebben een overzicht gemaakt waarin af te lezen is hoe breed de as van een bepaalde truck is, zo kan je de juiste truck breedte kiezen.    

 

Kies bij twijfel voor een smallere truck. Een bredere truck zorgt ervoor dat je wielen onder je deck vandaan steken. Dit kan als gevolg hebben dat je er tegen aankomt tijdens het afzetten met misschien een val als gevolg.   

 

Truck hoogte

Over het algemeen worden er twee maten gehanteerd, Low en Hi Trucks.

 

Low trucks, oftewel lage trucks, zorgen ervoor dat kick eerder de grond raakt bij het doen van een ollie en dat is handig voor het maken van technische tricks. Afgezien van de soort tricks, zijn deze trucks erg geschikt voor kleinere rijders en kinderen.

 

Hoge trucks zijn erg goed voor pool of halfpipe rijders. Langere rijders hebben ook profijt van de hogere trucks want zij hebben de lengte om het board op te wippen en hierbij, potentieel hogere sprongen te maken.  

 

Verder moet je rekening houden met de diameter wielen die je rijdt. Op lage trucks passen namelijk minder grote wielen dan bij hoge trucks. Wanneer je een groter wiel op een lage truck rijdt kan het wiel, bij het sturen, het deck raken waardoor het board afremt of stopt met rijden. Wil je grotere wielen rijden, kies dan voor een Hi truck.

 

Gewicht

Tegenwoordig zijn er productieprocessen en verschillende materialen beschikbaar om een truck uit te vervaardigen. Deze hebben als doel de truck lichter te maken wat ten goede komt van bijvoorbeeld de hoogte van je sprongen! 

 

Zo zijn er lichtere materialen zoals Magnesium en titanium waar een truck van gemaakt kan worden en ook kan je baseplate gesmeed zijn in plaats van gegoten, dat deze sterker en lichter maakt.

 

Kom je de term ‘Hollow' tegen? Dan betekent dit dat de truck beschikt over een holle kingpin en/of as. Dit is tevens om gewicht te besparen en maakt je skateboard in zijn geheel lichter qua gewicht. 

Lees meer
Skateboard Trucks kopen bij Sickboards Skateboard winkel in Den Haag

Filteren op

Merk

more... less

Truck type

Fits with Deck Width:

" "

Hanger breedte (inch)

.0" .0"

Hanger breedte (mm)

mm mm

Collab of Thema

Prijs

Kleur

Filter

Er zijn 301 producten.

Item 1-16 van 301 in totaal item(s)