Downhillen op een longboard bij zonsondergang

Longboard Decks Drop Through, Dancing, Skateboard

Beslissen welk longboard deck het best bij jou past kan lastig zijn. Bij Sickboards hebben wij de keuze uit grote merken zoals Landyachtz, Loaded, Carver, Original, Sector 9, ArborMadrid en nog veel meer.Waarom een nieuw longboard deck?

Er is erg veel keuze in complete longboards dus waarom zou je een longboard deck kopen? Een van de redenen kan zijn, dat jij al in het bezit bent van een longboard. Het deck van een longboard kan slijten, breken of gewoon niet meer bij jouw skill level passen. In veel gevallen kan je de andere onderdelen zoals Trucks en Wielen nog prima gebruiken op jouw nieuwe longboard deck.

Een andere reden kan zijn dat je zelf een board wilt samenstellen. In dat geval kan je precies kiezen wat jij wilt en andere onderdelen kiezen dan dat er op de complete variant van het board zitten.Welk longboard deck past bij mij?

Zo veel mensen zo veel wensen maar een aanbeveling in deck keuze is altijd mogelijk. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden.Lengte:

Anders dan bij het kiezen van een skateboard deck is dat de maatbepaling niet afhankelijk is van jouw lengte en schoenmaat. Wel is het zo dat hoe langer en zwaarder je bent, hoe langer jouw longboard deck kan zijn. Kinderen zullen dus vaak beter af zijn met een korter longboard deck. De wielbasis van een deck bepaald de draaicirkel. Hoe kleiner de wielbasis (en vaak dus hoe korter het deck) hoe kleiner de draaicirkel van het deck. Een kleinere draaicirkel maakt het makkelijker om scherpe bochten te maken en maakt een board wendbaar, zeker voor kleinere lichtere rijders. De lengte is dus een van de eerste factoren op op de letten bij het kiezen van een longboard deck.Breedte:

De breedte is voor beginnende rijders minder interessant. Wij adviseren de beginnende rijder om een wat breder deck te kiezen. Zo heb je voldoende stabiliteit en ruimte om je voeten neer te zetten.Flex:

Flex is een belangrijk aspect bij het kiezen van een longboard deck. Meer flex is fijn voor cruisen en carven. Minder flex geeft meer stabiliteit op hoge snelheid. Flex wordt vaak aangegeven in schalen 1 t/m 3 of soft - medium - stiff. De eigenschappen van de flex schaal kunnen per merk wat verschillen. Wij zullen dan ook zo goed mogelijk in de omschrijving vermelden hoe de flex zich verhoud tegenover het gewicht van de rijder.Deck Types

Om de keuze van een longboard deck wat de convergeren is het belangrijk om te bepalen waar je het deck voor wilt gebruiken. Van welke longboard stijl houdt jij? In de Longboard Buying guide leggen we uit wat de verschillende disciplines inhouden.Als je vragen hebt over het kiezen van een deck staat onze klantenservice ook klaar om jou te adviseren.

Lees meer

Filteren op

Categorieën

Merk

more... less

Board

Gebruik

Decklengte (cm)

Montage Trucks

Bouw

Durometer

a a

Prijs

Kleur

Filter

Er zijn 339 producten.

Item 1-16 van 339 in totaal item(s)