Skateboard kopen bij Sickboards Skate Shop (advies)

Wanneer je begint met skateboarden kan het een uitdaging zijn om de verschillende onderdelen bij elkaar te vinden. Het grote voordeel van het kopen van compleet skateboard is dan ook dat alle onderdelen al op elkaar afgestemd zijn. Het is gewoon een kwestie van de juiste maat, en natuurlijk welke het beste eruit ziet! Hieronder vertellen we je hoe je de juiste maat kunt vinden.

Compleet of zelf in elkaar zetten?

Wanneer je een complete gaat kopen, is het belangrijk dat de onderdelen in elkaar passen. De breedte van jouw trucks is bijvoorbeeld afhankelijk van de breedte van jouw deck. Het kan nogal lastig zijn om de juiste maten van onderdelen in elkaar te vinden en daarom bieden wij complete skateboards aan. Het voordeel van een complete is dat je meteen kunt beginnen en niks in elkaar hoeft te zetten, het is ook een stuk goedkoper om een complete te kopen! Ideaal als je gaat skaten of als je op zoek bent naar een leuk cadeau.      

Welke maat deck past bij mij? 

Er zijn twee manieren om een board te kiezen. De eerste is om te kijken naar je schoenmaat. Hoe groter je schoenmaat, hoe breder het deck moet zijn. Als je deck breder is dan je schoenen kan het moeilijk zijn om te manoeuvreren en als je deck te smal is kan het erg wiebelig aanvoelen.

De tweede manier is om te kijken naar de lengte van de rijder. De lengte van je deck is gekoppeld aan de breedte van het deck. Hoe langer de rijder, hoe langer het skateboard. Vergeleken met de breedte speelt de lengte van jouw deck een kleinere rol. 

Het deck mag niet veel langer zijn dan jouw benen. Dit geeft je meer controle over het board als je net begint. 

Skateboard deck breedte op basis van schoenmaat en lengte

Als je een schoenmaat van 40 hebt, kies dan bijvoorbeeld een deck van 8.0" breed. Skaters met schoenmaat 44 zijn beter af met een deck van 8.25" en als je een maat 46 hebt, kies dan bijvoorbeeld een deck van 8.5".

Kies skateboard decks op basis van je lengte

Voorbeeld: Als u 160 cm lang bent, raden wij u een deck van 31,5″ - 31,875″ aan. Voor een lengte van 170 cm adviseren wij 31.75″ - 32.00″ lange decks en voor 180 cm adviseren wij 31.875″ - 32.25″ lange decks aan, etc.

Skateboards voor kinderen:

  • Lengte: 100cm, board: micro (27.2")
  • Lengte: 130cm, board: mini (28")
  • Lengte: 160cm, board: mid (29")

Sickboards is de sickste skateboard winkel van Nederland en gekozen door de lezers van Concrete Wave magazine tot de favoriete skate shop van Europe (2de in de wereld). Alles op onze website is direct leverbaar, dus de volgende werkdag in huis. 

Lees meer

Filteren op

Categorieën

Merk

more... less

Board

Deckbreedte (inch)

" "

Collab of Thema

more... less

Truck type

Fits with Deck Width:

" "

Independent Trucks

Wiel gebruik

Durometer

a a

Diameter

mm mm

Lagers

Hardware

Griptape

Gripbreedte

Prijs

Kleur

more... less
Filter

Er zijn 2746 producten.

Item 1-16 van 2746 in totaal item(s)