Danser / Freestyle Decks Longboard, Dancing, Sliding

Freestyle Longboards

Paraderen over de boulevard met lange carves terwijl je aan het cross steppen bent op je board, of de meest indrukwekkende tricks gooien waar iedereen van staat te kijken, dat is waar deze Freestyle en Dance Longboards voor gemaakt zijn! We hebben een uitgebreide collectie freestyle en dance longboards voor jou om uit te kiezen. Vind hier jouw longboard, ga naar buiten en wees creatief en rijd in jouw eigen stijl.

Dancing Longboards

Voor dansen kies je een langere plank dan andere stijlen. Deze boards beginnen bij een lengte van ongeveer 115 cm en de meeste zijn tot zo'n 125 cm, en soms zelfs langer! Dancing komt uit het longboard surfen waarbij stappen ‘moves' of ‘steps' de essentie vormen van deze stijl. Door het langere board heb je ruimte om je stappen te doen. Ook wordt er gekozen voor een deck met een medium tot soft flex, zodat je een mooie ‘flow' krijgt tijdens het rijden. Met de carves, de juiste timing en flow van deze passen, lijkt het alsof je danst tijdens het rijden!

Tricks die je doet met dancing longboards zijn bijvoorbeeld cross steps, walk the plank en pirouettes.

Lengte: 115 cm of langer
Flex: Medium tot soft
Shape: Symmetrisch en A-symmetrisch,   
Kicks: Geen, single of double kicks

Freestyle longboards

Wil je tricks doen zoals ollies, flips en spins dan kies je voor een Freestyle Longboard. Freestyle heeft een overlap met skateboarden waardoor de decks variëren van 80 tot 110 cm. In principe lenen decks voor ‘hybride' en ‘tech slide' zich ook voor deze discipline, maar vanwege de overlap met dancing longboards maken we onderscheid. Freestyle longboards zijn stijver dan dancing longboards. Een stijver deck zorgt vaak voor een betere ‘pop' en maakt het landen van je tricks ook gemakkelijker. Een korter freestyle longboard is lichter van gewicht waardoor de tricks makkelijker uit zijn te voeren, echter is een langer freestyle deck weer makkelijker om op te landen!

Lengte: 80 tot 110 cm
Flex: Stiff tot Medium
Shape: Hoofdzakelijk Symmetrisch
Kicks: Double kicks

Flex

Hoeveel flex je in je dancing of freestyle longboard kiest, hangt af van welke stijl je doet. Meer flex kan helpen bij vloeiende longboard stappen, waar minder of stijve flex je helpt bij het doen van flip tricks. Veel flex kan er namelijk voor zorgen dat landingen lastiger worden omdat je board weer terug omhoog veert. Weinig flex in je dancing longboard zorgt voor minder vloeiende carves, wat ten koste gaat van de flow! Ook is de hoeveelheid flex afhankelijk van je gewicht, zo moet een zwaardere rijder een stijver longboard, waar een lichtere rijder een flexibeler board kiezen. Veel merken hebben een tabel of flex-indicatie waardoor je samen met je gekozen stijl jouw ideale longboard kan uitkiezen.  

Check ook onze kopersgids.

Lees meer
Danser / Freestyle Decks kopen bij Sickboards de Longboardwinkel

Filteren op

Merk

more... less

Board

Gebruik

Decklengte (cm)

Decklengte (inch)

Kicks

Montage Trucks

Drop in Deck

Bouw

Prijs

Kleur

Filter

Er zijn 72 producten.

Item 1-32 van 72 in totaal item(s)