Pantheon SEED Tortuga 31.5" Longboard Deck
  • Pantheon SEED Tortuga 31.5" Longboard Deck

Pantheon SEED Tortuga 31.5" Longboard Deck

€ 229,95
Incl. 21% BTW

Now available the new Pantheon SEED Tortuga Deck

Length: 31.5" / 80.4cm

Width: 8.85" / 22.5cm

Aantal
Op voorraad online en in de winkel

Sickboards Griptape 11"

Ask a question (0)
Must-have accessories
Steez Skate T-Tool Steez Skate T-Tool
TSG Pass Pro Full Face Helm TSG Pass Pro Full Face Helm
Seismic Freeride Handschoenen Seismic Freeride Handschoenen
  Gratis t-shirt vanaf € 150,-

Krijg een gratis Sickboards T-Shirt als je voor meer dan 150 euro bestelt.

  Gratis Parkeren

We hebben onze eigen parkeerplaats voor de deur

  Gratis verzending vanaf 75,-

U krijgt gratis verzending naar de Benelux en Duitsland wanneer u voor meer dan 75 euro bestelt.

  100-dagen retourbeleid

U kunt uw ongebruikte product binnen 100 dagen retourneren (zie ons beleid).

  Wereldwijde verzending

Wereldwijde verzending, gratis voor bestellingen van meer dan €300 (Azië €600)

2020 Pantheon Zaad

Slalom Afdaling Race Deck

Leer de Seed kennen

Goede dingen gehoord over onze vorige Seed deck? Ja, dat geloof ik graag. Een uiterst functionele board met een ultra-moderne concave en next level constructie, de Seed onderscheidt zich van de concurrentie op elke denkbare manier. Verwacht hem op de podia te zien.

De Seed is ontworpen voor hoge snelheid downhill, het nemen van harde bochten, en pompen in HS of GS slalom. De wereld heeft de slalom downhill gegrepen board rage, en de racepodia van het 2019 downhill raceseizoen maakten duidelijk dat kleinere wielbases en dunnere trucks in staat waren om lijnen te raken die andere setups gewoon niet waren. Terwijl slalom setups domineerde grip’n’rip maar pas sinds een jaar of twee duiken ze ook op bij andere, meer technische wedstrijden, en winnen ze.

Waar het op neerkomt is dat dit soort setup is een ton van plezier. Verbeterde controle en grip hebben de mogelijkheid om te worden gemaximaliseerd op zo'n setupen de flinterdunne rand van controle op een board als deze is opwindend om te rijden!

Wat is er veranderd aan de 2020 Seed?

Na meer dan een jaar met teamrijders en anderen op de originele Seed gereden te hebben, kunnen we zeggen dat we eindelijk genoeg ervaring hadden om een aantal meningen te formuleren over wat we goed vonden en wat we nog konden verbeteren. We hebben die meningen gebruikt om de Summit Series Seed te ontwikkelen - onze eerste pogingen om carbon layups met een volledige lengte te maken met een kern van zacht hout. Wat uit dat project tevoorschijn kwam was de best aanvoelende slalom-downhill board en als je een andere mening hebt, is dat waarschijnlijk omdat je niet de kans hebt gekregen om er een te proberen. Degenen die het wel weten, weten waar ik het over heb.

Na een jaar van produceren van deze carbon decks in superkleine batches, moesten we afstand nemen van het passieproject en een constructie vinden die we met winst konden produceren, met een fabrikant die ze consistenter kon maken. Eerlijk gezegd, verloren we geld op afdalingen boards door al het blemished carbon boards en het gebrek aan winst in het project. Dat gezegd hebbende, hebben we in dat jaar ongelooflijk veel ervaring opgedaan met dit nieuwe ontwerp, en we hebben het grootste deel van het jaar geprobeerd om een nieuw fabricageprocédé te vinden dat een duurzamer board en meer waarde kon bieden. En we hebben het gevonden!

De nieuwe 2020 Seeds zijn een volledig nieuw constructieproces. Ze zijn een beetje zwaarder dan de oude carbon decksmaar aanzienlijk duurzamer en ook minder duur! De verbindingen zijn strakker, het kernmateriaal is harder en steviger, de urethaan rail loopt helemaal rond de decken de composietlagen zijn veel sterker. Over het geheel genomen is de deck stijver en zwaarder aan dan de carbon, en het absorbeert de trillingen van de weg een stuk beter.

De vorm

Het eerste wat opvalt, is de lepelvormige neus. De Seed heeft een taps toelopende neus in surf-stijl. Dit is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het zorgt er ook voor dat je voet in een goede downhill-stance komt. Een schuine voorvoet helpt om je heupen te openen en je gewrichten minder te belasten, waardoor je je lichaam in een meer aerodynamische tuck kunt zetten, ergonomischer. Deze open houding bevordert de hiel-kant van de decken zal je voorste voet natuurlijk iets meer op de hiel-kant zetten board. Om de hefboomwerking hiervoor te compenseren, omdat slalom decks zo voorwaarts zijn truck dominant zijn, lepelen we de neus om de hefboomwerking aan de teenzijde van de deck in de buurt van de voorkant. Het in evenwicht brengen van de teen- en hielzijde van de board verbetert de controle, en een bijkomend voordeel is dat er meer vrije ruimte is voor de wielen en dat de lijnen er zuiverder uitzien, wat de esthetiek ten goede komt.

De staart is zo ontworpen dat de bal van de voet precies op de base van de staartplooi, net alsof je een wig van schuim op de deck. Als je nog steeds de neiging hebt om er een wig op te leggen, doe het! Maar ons doel is om een perfecte skate deck recht uit de doos. We verwachten dat rijders de voorkant zullen aanpassen truck aanpassen aan hun houding, gebaseerd op de achterste voet die precies op die positie zit. Extra bevestigingsopties achter helpen de wielbasis te verfijnen en bieden meer vrijheid om de hefboomwerking van je achterste voet over de trucks. Door de nieuwe wig voelt de Seed veel meer aan als een klassieke slalom deck!

Tenslotte is er een W-vormige bel die in de staart uitmondt, met een piek precies bij de base van de staartplooi. Dit is een kenmerk dat letterlijk geen enkele andere board vorm heeft gerepliceerd, en we laten deze opmerking hier tot iemand het uitvogelt en het doet! Hierdoor wordt je achterste voet automatisch uitgelijnd, zodat je niet naar beneden hoeft te kijken, en wordt de bal van je voet in een zachte, driezijdige zak geplaatst tussen de rail, de staartwig en de W concave. Je hebt alle hefboomwerking van de wereld in deze positie, en de W concave verdwijnt in de staart als de wig omhoog gaat, net alsof hij er nooit geweest is. Je voelt de W niet op je hiel, maar hij zit precies aan de binnenkant van de bal van je voet waar je hem nodig hebt. Rijders zullen weinig tot geen verschuivingen merken tussen hiel en tenenkant turns en slides en het is subtiel genoeg om je nog steeds klaar te voelen voor de kegels!

Composiet constructie over de volledige lengte

Om de meest functionele en duurzame constructie te produceren, hebben we de constructie van de nieuwe Seed herzien naar een glasvezel composiet met een snowboard stijl boven- en onderkant sheet. De kern van de board is gemaakt van machinaal bewerkt massief esdoorn. De gehele board is omwikkeld met een urethaan bumper. Hoewel technisch niet volledig waterdicht, want dat zou urethaan in de boutgaten vereisen, dit board is beter bestand tegen de elementen dan elke productie board die we ooit gemaakt hebben. Gebruik hem niet als wakeboard (waarom zou je dat doen?), maar voel je vrij om shred dit ding in alle omstandigheden te gebruiken. Waarom hebben we geen urethaan in de boutgaten gedaan? Simpel. Esdoorn is spijkerhard, en we wilden niet dat het truck verbinding met een zachter materiaal. Niet de moeite waard voor de nieuwigheid van het verwijderen van de trucks en wielen en dan je board in de oceaan.

Setup Gids

Deze board moet echt alleen worden gekocht door iemand die bereid is om het goed op te zetten. Het is zeker een speciaal ontwerp en moet gekoppeld worden aan een speciaal setupmet trucks waarschijnlijk ergens in het 115-150mm bereik en wielen die passen bij de trucks waardoor de buitenste lip in de buurt komt van de maximale breedte van de deckdie 9,3125 inch is. Ik heb de mijne afgesteld met 115mm op Valkyrie DH Slalom trucks en Venom Magnums en heb ook veel succes gehad met 124mm DontTrip Slalocybins Randal 125mm zal werken voor een lagere kosten cast truckmaar je moet een van die oude 35 graden baseplates en de achterkant een beetje dewedge. U kunt ook tot een 150mm truck met een centerset slide en je kunt nog steeds je spoor volgen! Veel mensen zetten dit op met Rogue Downhill Slalom. Het zijn allemaal goede keuzes en geen enkele laat echt iets te wensen over. Het belangrijkste is dat je het volgende herkent:

Let op: Een 7 graden gedwee Khiro wedge zal dit in wezen brengen board naar vlak. Wij produceren beperkte looppas van 10 graad schuine risers die wij als add-on voor verkoop op deze pagina zullen vermelden. Dit zal 3 graden van je achterkant afzuigen truckdus als je een 30 hebt, wordt het een 27, bijvoorbeeld

Specs:

  • Lengte - 32.5″
  • Breedte - 9.3125″
  • Wielbasis - 20.25-22.75″
  • Staart hoek - 7,5 graden
715786512431
W-H-4-2-3

Datasheet

Decklengte (cm)
80
Decklengte (inch)
31.5
Deckbreedte (inch)
8.8
Kleur
Groen, Natural, Roze
Bouw
Composites
Kicks
Geen Kick
Board
Deck
Gebruik
Downhill / Freeride
Montage Trucks
Topmount
Drop in Deck
Geen Drop

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Questions (0)

No customer questions for the moment.


Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!
Ask a question
hide form

Comments All reviews