Timber Flamingo Longboard v3 Deck
  • Timber Flamingo Longboard v3 Deck
  • Timber Flamingo Longboard v3 Deck
  • Timber Flamingo Longboard v3 Deck

Timber Flamingo Longboard v3 Deck

€ 209,95
Incl. 21% BTW

Let op: de Medium ungripped is een V2

lengte: 123 cm / 48,4"

breedte: 23 cm / 9.05"
wielbasis: 80 cm - 83 cm - 32,7"

Flex
  • Flex
  • Medium
  • Stiff
Griptape
  • Dancer grip
  • Ungripped
Aantal
Op voorraad online en in de winkel

  Gratis t-shirt vanaf € 150,-

Krijg een gratis Sickboards T-Shirt als je voor meer dan 150 euro bestelt.

  Gratis verzending vanaf 75,-

U krijgt gratis verzending naar de Benelux en Duitsland wanneer u voor meer dan 75 euro bestelt.

  100-dagen retourbeleid

U kunt uw ongebruikte product binnen 100 dagen retourneren (zie ons beleid).

  Afhalen in de winkel

U kunt bij ons langskomen om uw pakketje gratis af te halen (de moeite waard)

  Wereldwijde verzending

Wij bieden wereldwijde verzending met UPS, en het is gratis voor bestellingen van meer dan 300 euro

De lange freestyle danser.

medium flex, goed voor 60-90kg

Voor fanatiek snel flamboyant voetenwerk vinden de mensen flamingo's fabulous. Of fantastisch. Of zelfs flabbergasting. Is dat een woord? Flamazing' is misschien wel het juiste woord om het vederlichte gevogelte te beschrijven.

Lengte

Met zijn lengte van 123 cm (48,5 inch) zorgt de flamingo voor een uitstekende balans old en new-school dansers die momenteel op de markt zijn. Deze vogel geeft je genoeg ruimte voor je dance pasjes. En is nog steeds veelzijdig vanuit een freestyle perspectief

breedte

Deze lean, mean dancemachine heeft een vrij smal gevoel. Met een taille van 23cm (9.05 inch) zo dat het board niet onkantelt tijdens het dancen.

concave

De concave op dit board maakt het rotsvast tijdens het dancen in de taille en in de stance (plek waar je voeten neerzet tijdens het cruisen). De vorm van the board volgt de concave op zo'n manier dat je altijd overal kan peterpannen, en het voelt overal hetzelfde. Dat betekent meer doorstroming en stabiliteit voor je snelle dans. Het midden is helemaal plat. de +-8 centimeter vlakheid geeft dit board een mooie en responsieve flex! Als je het board op een lagere snelheid skate krijgt je een controleerbare carve. Ga naar wat snelheid dan zal de carve strakker en vloeiender zijn.

Flat-cave / tub - tub concave (vaker gehoord gewoon "tub") beschrijft een board met het platte midden van een pan, met de concave startent van een bepaalde afstand voor de rails. Dit houdt de voeten vlakker en in een meer natuurlijke positie, maar zorgt toch voor de nodige hefboomwerking bij de tenen en de hielen.

Mechanische eigenschappen

Herrinnner je de oude flamingo? Die was nog niet volledig van bamboe, deze wel! Bij deze lengtes betekent volledig bamboe dat het board hella flexy zal zijn, als je het niet versterkt. Dat hebben we dus wel gedaan. Bamboe is lichter, minder 'chippy' dan het hout van de eerste serie: berk. Het is wel erg springerig. We willen nog steeds dat het board flexy is, maar op de juiste manier. Dus met wat testen kwamen we uit op een nogal complexe set-up van 2 verschillende soorten carbonvezels, en 3 verschillende soorten glasvezels. Het maken van dit board was één van de meest complexe boards om te maken van de serie.

Kenmerken door de lay-up:

- snappy flex
- drie verschillende flex opties (flex, medium en stijf)
- lichtgewicht ten opzichte van de grootte
- volledig bamboe
- dubbele carbonvezel versterkte kicks
- tweetoons wielwells

Wielbasis

80 tot 83 centimeter is lang. Nou, misschien niet zo lang. Net lang genoeg om er een echte longboarddanser van te maken. Trage en gestage carves zijn het resultaat van deze wielbasislengte. Maar wacht! Je kunt nog langer gaan! Nu met de tweede wielbasisoptie voor de flamingo. tip: begin met de buitenste wielbasis en verplaats je trucks naar binnen wanneer de kicks verslijten.

Flex

Kan nu worden gemaakt met 3 flexibele types. flexy, medium en stijf. De flex is de juiste balans tussen mellow op cruise snelheid en snauwerig en actief met losse bushings.

Kicks

Als de bouten eindigen, heeft het een paar centimeter vlakheid. Dit heeft meerdere voordelen: de kick zal een natuurlijk gevoel hebben als je je voet helemaal naar achteren zet, en je kicks zullen iets langer zijn. Langere kicks betekent een langere levensduur voor een freestyle board.
Nu twee keer versterkt, met in de top laag dubbele carbon. Ook hebben we bij de onderste laag nog meer carbon toegevoegd. deze kick zal solide blijven tot het einde. Opwaarts gebogen naar een vlak oppervlak, deze mellow kicks zijn gemaakt voor steady en high pops.

Wielwells

Met gerouteerde wielwells voor de krappe bochten. Laat het hele ontwerp samenkomen.

Stijl

Stel je een grote boulevard voor met zeer glad beton en de zon gaat onder. Ook raken de golven het strand. Stel je nu een zeer dronken man voor die op volle snelheid van ongeveer 200 meter op je af komt rennen. Van links naar rechts zwaaiende hij! dat is hoe een flamingo skates. Maar dan controleerbaar.

Grafisch

gemaakt door Lance Schmale. Een minimalistische flamingo in zijn tweede evolutionaire vorm. De mensen zullen weten dat je op een flamingo rijdt. Afgewerkt met geharde bamboe en geïmpregneerd met epoxy voor een langere levensduur.

specs

lengte: 123 cm / 48,4"
breedte: 23 cm / 9,05"
wielbasis: 80 cm - 83 cm - 32,7".
flex: medium
constructie: bamboe/carbonvezel
gegrepen: optionele speciale dansgrip.

0710664018302
W-H-2-2-4

Datasheet

{0}

Questions (0)

No customer questions for the moment.


Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!
Ask a question
hide form
Captcha

Comments All reviews