Timber Kiwi Longboard Deck
    • Timber Kiwi Longboard Deck
    • Timber Kiwi Longboard Deck
    • Timber Kiwi Longboard Deck
    • Timber Kiwi Longboard Deck
    • Timber Kiwi Longboard Deck

    Timber Kiwi Longboard Deck

    € 219,95
    Uitverkocht
    Incl. 21% BTW

    lengte: 119cm / 46.85"
    breedte: 23cm / 9.06"

    Flex
    Griptape
    Aantal
    Er zijn niet genoeg producten op voorraad

    Sickboards Griptape 11"

    Must-have accessories
    Steez Skate T-Tool Steez Skate T-Tool
    TSG Pass Pro Full Face Helm TSG Pass Pro Full Face Helm
    Triple Eight The Certified Sweatsaver Helm Triple Eight The Certified Sweatsaver Helm
    Seismic Freeride Handschoenen Seismic Freeride Handschoenen

    Ask a question (1)
      Gratis t-shirt vanaf € 150,-

    Krijg een gratis Sickboards T-Shirt als je voor meer dan 150 euro bestelt.

      Gratis Parkeren

    We hebben onze eigen parkeerplaats voor de deur

      Gratis verzending vanaf 75,-

    U krijgt gratis verzending naar de Benelux en Duitsland wanneer u voor meer dan 75 euro bestelt.

      100-dagen retourbeleid

    U kunt uw ongebruikte product binnen 100 dagen retourneren (zie ons beleid).

      Wereldwijde verzending

    Wereldwijde verzending, gratis voor bestellingen van meer dan €300 (Azië €600)

    Specs

    lengte: 119 cm / 46,85"
    breedte: 23 cm / 9,06"
    wielbasis: 74,7 cm - 77,7 cm - 80,7 cm / 29,4"- 30,6" - 31,8"

    De Kiwi is de nieuwe standaard voor vloeiend dansen, hardcore freestyle en elegantie in de wereld van longboarden. Haal deze vogel in handen om de geesten van vroeger op te roepen en indruk te maken op je vrienden en familie. Het beste board ooit gemaakt. Kun je geloven dat het maar 2,1 kilo is? Dat is nasa-niveau shit.

    camber. waarom? Nou, de mensen op Timber vinden dit eigenlijk wel leuk, maar het is super moeilijk om het goed te doen. De kiwi is het resultaat van 7 jaar ontwikkeling, sinds de eerste dagen dat we begonnen zijn.

    De Kiwi is anders dan de meeste cambers boards op een manier die alleen maar bijdraagt aan het gevoel, in plaats van het ongemakkelijk te laten voelen. Als je op de kiwi gaat staan, wordt hij waterpas gezet. Dit resulteert in een veerachtig effect tijdens het verplaatsen van je gewicht. Omdat de camber niet extreem (maar genoeg) is, zal het alleen maar bijdragen aan het gevoel, in plaats van dat het een obstakel is die je moet overwinnen tijdens het dansen.

    Om te spreken van de kiwi als een board met camber is niet nauwkeurig genoeg. Het board heeft eigenlijk een zogenaamde 'snor' concave’. Het board gaat van de kicks tot net achter de stance, waar hij naar boven buigt in een zachte camber. Dit ontwerp maakt het zo dat het niet uit maakt of je gewend bent aan rocker of camber, op dit board voel je je comfortabel. De hele combinatie van de bochten en het buigen geeft het board een innerlijke spanning, waardoor je die kenmerkende 'twang' in je chops krijgt

    concave
    Net als de meeste Timber boardsde concave is subtiel maar complex. De meest opvallende dingen zijn de concave bij de bouten, de radiaal concave in de taille en de kuip.-concave op de stance.
    De houding voelt solide en vlak aan en geeft je het gevoel van thuis zijn. De taille concave is gemaakt in een continue curve om een zeer uniek gevoel te geven aan de camber. Als je beweegt voelt het altijd een beetje plat aan, maar met een veerkrachtig effect als je je gewicht verplaatst. Dit zal je peter pan's en andere dansbewegingen veel energie geven. Het combineren van alle verschillende concaves op verschillende posities van het board met camber in het midden doet de kiwi geweldig aanvoelen en skate vanaf de eerste rit, en het zal geweldig blijven dankzij een zorgvuldig gekozen combinatie van glasvezel en carbonfiber.

    Vergeet niet de concave aan de bouten, wat bijdraagt aan de ongelooflijke kracht van de kicks en je een goed idee geven over waar je je voeten neerzet.

    kicks
    De concave steekt uit in de hele kicks waardoor ze erg stijf worden. Dit geeft op zijn beurt het board een gestage pop. De vorm van de kiwi maakt het zo dat de trucks zijn onder een zeer lichte hoek die zal toenemen wanneer je gewicht in het midden van the board.In elke richting, of het nu in een manual is of een blunt slide het voelt op de een of andere manier 'goed' aan. De vorm van de kick is gebaseerd op de rondheid van de flamingo, maar is een beetje anders. De rondheid maakt het roteren van dit board een eitje, maar de lichte toegevoegde hoek geeft je de controle om moeilijke, technische trucjes zoals pressure flips te krijgen. Dankzij de vorm van het board en de grote inpact punten krijg je minder snel chips.

    mechanische eigenschappen
    Aangezien dit board vrij groot is, heb je een stel composieten nodig om het de exacte hoeveelheid flex te geven zodat het natuurlijk aanvoelt. Een waanzinnige hoeveelheid testen en prototyping gaf de kiwi een lay-up die niet wordt geëvenaard door andere boards. Het is licht maar ongelooflijk sterk. De bamboe is zeer flexibel en heeft een zijwaartse oriëntatie aan de buitenkant. Dit doet twee dingen: de dichtheid is iets hoger, waardoor hij sterker is bij een botsing en ook de middenlaag complimenteert met bredere stroken bamboe, zodat er geen overlappende voegen ontstaan. Dit maximaliseert de respons van de flex. De kiwi zal na enkele sessies gevormd in zijn definitieve vorm, maar zal zeer lang blijven reageren.

    wielbasis
    Variabele wielbasis voor een grote verscheidenheid aan set-ups. De langste is 76,4 centimeter en de kortste is 70,4 centimeter. Met drie verschillende mogelijkheden aan beide kanten heeft u in totaal 9 verschillende keuzes waar u uw trucks kunt bevestigen. Lang genoeg om langzaam te dansen, of kort genoeg om snel te dansen met een lagere snelheid. Wat je maar wilt. We raden aan om eerst met de middelste wielbasis te beginnen.

    stijl
    Snel vloeiend dansen, hoge pop technische freestyle. Maar bovenal veel plezier.

    grafische
    Kiwi's gemaakt door Lance Schmale.

    voorgesteld wordt set-up
    Wij geloven persoonlijk dat dit board heeft een dans nodig set-up. 50 graden 180 trucks met 60-66mm wielen. het heeft wheel wells, maar voor grotere wielen (>66mm) stellen we een passende riserpad voor.

    0710664018371
    W-H-1-4-3

    Datasheet

    Decklengte (cm)
    119
    Decklengte (inch)
    47
    Kleur
    Groen
    Bouw
    Bamboe
    Kicks
    Double Kick
    Board
    Deck
    Gebruik
    Dansen / Freestyle

    Je bent misschien ook geïnteresseerd in

    Questions (1)

    Van Thanasis | 2020-12-22 14:41:59

    Hello,

    I am about 1,80cm and weigh 88kg. I surf and snowboard for almost 20 years now, and was interested on a long board for freestyle & dancing on long streets.

    Which boards (complete) would you consider proper for me ?

    I prefer Stiff Flex and preferably >42 inches

    Thanks

    Arto

    Hi,
    It seems that you have a pretty clear vision of what kind of board you're after and you've already stumbled upon a beautiful choice here.
    Please let us know if you have any specific questions about this or other boards.


    Pagina: 1

    Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!
    Ask a question
    hide form

    Comments All reviews