Koop een skateboard

Wanneer je begint met skateboarden kan het een uitdaging zijn om de verschillende onderdelen bij elkaar te vinden. Het grote voordeel van het kopen van complete skateboards is dan ook dat alle onderdelen al op elkaar afgestemd zijn. Het is gewoon een kwestie van de juiste maat, en natuurlijk welke het beste eruit ziet! Hieronder vertellen we je hoe je de juiste maat kunt vinden.

Compleet skateboard of zelf in elkaar zetten?

Wanneer je een compleet skateboard gaat kopen, is het belangrijk dat de onderdelen in elkaar passen. De breedte van jouw trucks is bijvoorbeeld afhankelijk van de breedte van jouw skateboard deck. Het kan nogal lastig zijn om de juiste maten van onderdelen in elkaar te vinden en daarom bieden wij complete skateboards aan. Niet alleen hoeft je de onderdelen niet in elkaar te vinden, het is ook een stuk goedkoper om een compleet skateboard te kopen! Ideaal als je gaat skaten of als je op zoek bent naar een leuk cadeau.      

Welke maat skateboard past bij mij? 

Er zijn twee manieren om een compleet skateboard te kiezen. De eerste is om te kijken naar je schoenmaat. Hoe groter je schoenmaat, hoe breder het skateboard moet zijn. Als je skateboard breder is dan je schoenen kan het moeilijk zijn om te manoeuvreren en als je skateboard te smal is kan het erg wiebelig aanvoelen.

De tweede manier is om te kijken naar de lengte van de rijder. De lengte van je skateboard is gekoppeld aan de breedte van het skateboard. Hoe langer de rijder, hoe langer het skateboard. Vergeleken met de breedte speelt de lengte van jouw skateboard een kleinere rol. 

Het dek van het complete skateboard mag niet veel langer zijn dan jouw benen. Dit geeft je meer controle over het skateboard in het begin.  

Skateboard breedte op basis van schoenmaat en lengte

Als je een schoenmaat van 40 hebt, kies dan bijvoorbeeld een skateboard van 8.0" breed. Skaters met schoenmaat 44 zijn beter af met een skateboard van 8.25" en als je een maat 46 hebt, kies dan bijvoorbeeld een skateboard van 8.5".

Kies skateboard decks op basis van je lengte

Voorbeeld: Als u 160 cm hoog bent, raden wij u een skateboard lengte van 31,5″ - 31,875″ aan. Voor een hoogte van 170 cm adviseren wij 31.75″ - 32.00″ lange skateboards en voor 180 cm adviseren wij 31.875″ - 32.25″ lange complete boards, etc.

Skateboards voor kinderen:

  • Lengte: 100cm, board: micro (27.2")
  • Lengte: 130cm, board: mini (28")
  • Lengte: 160cm, board: mid (29")

Lees meer

Filteren op

Categorieën
Merk
Board
Deckbreedte (inch)
" "
Specials
Truck type
Fits with Deck Width:
Independent Trucks
Wiel gebruik
Durometer
Diameter
Lagers
Hardware
Griptape
Gripbreedte
Prijs
Kleur
Filter

Er zijn 1461 producten.

Item 1-24 van 1461 in totaal item(s)