Balance boards bij sick beste manier om je evenwicht te trainen

Balance Boards

Met een balance board kan je je evenwicht trainen en helpt bij de balans op je skateboard maar ook bij andere sporten. Naast functionele oefeningen zijn er ook tricks die je op je balance board kunt uitvoeren. We raden iedereen aan om balans oefeningen te doen. Ze nemen niet al teveel ruimte in beslag en zijn makkelijk op te bergen. Wij hebben ervoor gekozen om de twee beste merken op te nemen in ons assortiment, namelijk Epic Balance Boards en Indo Board. Dus ga nu op zoek naar jouw favoriete balance board en begin met oefenen!

Waarom een balance board kopen?

Uiteraard krijg je een beter evenwicht omdat je lichaam tijdens het balanceren constant moet corrigeren en op zoek is naar evenwicht. Naast een goede training van je motoriek en coördinatie is een balance board goed voor de buikspieren en zorgt het voor een betere houding. Doordat het je houding, stabiliteit en spieren versterkt is het tevens een effectief middel voor tijdens het herstel van bepaalde blessures.

Ook wanneer je al oefeningen doet die je met je eigen lichaamsgewicht uitvoert, dan worden deze effectiever en zwaarder gemaakt met behulp van een balance board.

Balans kussen

Naast rollers heeft Indo balance boards ook een speciaal luchtkussen gecreëerd, de IndoFlo. Met dit kussen wordt je balance board een onstabiel platform die uitdagend, leuk en alle aspecten van een core- en balanstraining omvangt. Door dit kussen te gebruiken in plaats van een roller, is de kans op vallen vrijwel niet aanwezig en biedt deze toch een complete workout. 

Rocker shape

Rockered balance boards zijn ontworpen voor iedereen die meer uitdaging nodig heeft en graag tricks wil doen. De rocker van het balance board creëert twee grote kicks aan beide uiteinden waardoor een ‘shovit’ en nog veel meer tricks gemakkelijker zijn om te doen. Ideaal voor wie de basisoefeningen niet genoeg zijn.

Stoppers

Stoppers zitten aan beide uiteinden van het board en zorgen dat het balance board niet van de rol af kan komen. Dit is handig wanneer je oefeningen doet zoals nose of tail ‘rides’ waarbij je met beide voeten op het uiteinde balanceert. Niet elk balance board beschikt over de stoppers dus let hierop wanneer je een balance board gaat kopen. 

Lees meer

Filteren op

Merk
Prijs
Kleur
Filter

Er zijn 53 producten.

Item 1-24 van 53 in totaal item(s)