Filteren op

Categorieën
more... less
Board
more... less
Deckbreedte (inch)
8 10
Kleur
more... less
Price
89 100
Filter

Prime

Prime Wood werd in 1930 opgericht door een jonge, toegewijde Italiaans-Amerikaanse zakenman genaamd Ceasare Tuccinardi. Ceasare is vooral begonnen met het maken van handgemaakte kwaliteitsmeubelen en was zeer succesvol in het maken van op maat gemaakte ontbijthoekjes. Kort na de lancering van zijn bedrijf, had Ceasare zijn drie jongens Phil, Louie en Lorrie, en het duurde niet lang voordat.. Prime werd een familiezaak

In 1964 was het bedrijf begonnen met het buigen van multiplex voor enkele van zijn meubelprojecten. De persen die de Tuccinardi familie met de hand heeft gebouwd voor dit proces zouden uiteindelijk enkele van de vroegste "kicktail" skateboards produceren. Met de nieuwe persen op hun plaats, Prime begon met het persen van hout voor vroege skateboardmerken zoals Madrid en Z-producten (Z-jongens). De eerste skateboards werden geperst door Prime Hout in 1968, het maken van Prime een van de eerste massaproducenten van skateboards.

In 1988 voelden de professionele skateboarders Steve Rocco en Rodney Mullen de industrie verschuiven en verlieten respectievelijk Sims en Powell om World Industries op te richten. De twee liepen through de Prime deuren kort daarna en werkte nauw samen met Phil Tuccinardi om het moderne skateboard te perfectioneren. Tot op de dag van vandaag spreekt Phil over de ontelbare uren die Rodney besteedde aan het vormgeven en perfectioneren van de dingen bij de Prime fabriek om topkwaliteit skateboards te maken. Het was gedurende deze tijd Prime begon met het maken van skateboards voor bijna de hele industrie en had een productieschema met merken als World, Blind, Plan B101, Shorty's, BirdhouseFlip, Hookups, Bakeren de firma om slechts een deel te noemen Prime Hout had op zijn hoogtepunt 220 werknemers, produceerde 2,4 miljoen skateboards per jaar en draaide 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Phil, Louie en Lorrie gingen allemaal met pensioen in 2008 en verkochten de Prime zaken te doen met oude skateboarders en muzikant Scott Holloway. Scott heeft sindsdien de productiefaciliteit in de VS verplaatst naar South Pasadena in Los Angeles County. Vandaag de dag is elke werknemer bij Prime is ook een gepassioneerde skateboarder, die ervoor zorgt dat onze skateboards worden gemaakt door mensen die echt om de kwaliteit van onze producten geven.

We zijn bij Prime we wortelen ons stevig in onze liefde voor het skateboarden en geloven dat onze toewijding bloedt in elk skateboardproduct dat geproduceerd wordt bij Prime Hout. Wij produceren met trots een volledige reeks producten, waaronder 100% handgemaakte kwaliteitsskateboards, die met trots door skateboarders hier in Los Angeles worden gemaakt

Read more

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)